Als je jezelf wilt ontwikkelen, beter wilt worden in en meer wilt begrijpen over natuur- en buitenfotografie, dan is het volgen van een workshop een mooie manier om dat te doen.

Dus..

  • fotografeer je graag, maar zie je dat het (nog) niet oplevert wat je ervan verwacht.
  • vind je het interessant om meer te leren over de inhoudelijke en technische aspecten die de kwaliteit van het beeld bepalen.
  • sta je ervoor open dat jouw beelden worden getoond en met elkaar worden besproken, zodat je elkaar waardevolle feedback kunt geven.
  • ben je een buitenmens en vind je het fascinerend wat de natuur te bieden heeft.
  • of ben je gewoon op zoek naar een gezellige middag met vrienden of familie in de buitenlucht.

Dan is dit zeker iets voor jou. Neem gerust contact met me op en we kijken naar de mogelijkheden.


CONTACT

natuurfotografie-vogels-birds

IJsvogelworkshop

Beleef de ijsvogels van dichtbij. Gedurende 4 á 5 uur zie je de ijsvogels van dichtbij (enkele meters) vanuit een schuilhut en maak je fantastische foto’s. De locatie ligt in de omgeving Nunspeet en is ook gebruikt voor de natuurfilm WILD. De beste periode om de ijsvogels te fotograferen zijn de maanden maart, april en mei. Wees er dus op tijd bij en boek deze populaire workshop!


DOWNLOAD BROCHURE

De workshop “natuur- en buitenfotografie”…

…wordt gegeven op een aantal prachtige locaties in Nederland en bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Naast de technische kneepjes leer je veel tips en trucs die zeker tot het gewenste resultaat zullen leiden.

Het is een praktische, leerzame en creatieve workshop. Het is geen fotografiecursus, maar je leert om de creatieve instellingen van je camera en de mogelijkheden van je objectief op de juiste manier te benutten. Vaak staat de knop op ‘automatisch’ en worden de vele mogelijkheden van de camera niet benut. Zonde! En dat maakt deze workshop zo waardevol.

Geen ingewikkelde of technische taal, maar een leuke ‘doe-dag’. De workshops zijn toegankelijk voor iedereen, het maakt niet uit met welke camera je gaat fotograferen. Ervaring is ook niet noodzakelijk; iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau. Afhankelijk van de locatie worden verschillende onderwerpen behandeld zoals dieren, dichtbij/macro en landschapsfotografie.

Ook voor een grotere groep (school)kinderen heb ik een leuk programma samengesteld. De groep krijgt eerst een kort theoretisch gedeelte. Daarna gaan we fotograferen. Deze workshop kan op een ochtend of middag gepland worden.

Hoe is de dag opgebouwd?

We starten in de ochtend (10:00 uur) met een stukje theorie en daarna volgt het praktijkgedeelte. Aan dit praktijkgedeelte besteden we extra aandacht. Om 12:30 uur gaan we met z’n allen lunchen en daarna doen we het tweede praktijkgedeelte.

Na het praktijkgedeelte volgt nog een evaluatie. In de middag (15:30 uur) bekijken en bespreken we de zelfgemaakte foto’s. De grote vraag is waarom die ene foto nu juist wel aanspreekt en de andere niet. Door veel naar beelden van jezelf en anderen te kijken en deze vervolgens te bespreken, worden de vaardigheden enorm ontwikkeld.

Het einde van de workshop is ongeveer om 17:00 uur

Wat neem je mee?

Voor de workshop neem je de volgende spullen mee:
– Digitale (spiegelreflex) camera
– Eén of meer objectieven
– Statief, indien in bezit

Tijdens de workshop zijn er verschillende hulpmiddelen (statief, rijstzak, reflectieschermen) te gebruiken.


TARIEVEN