ERNST DIRKSEN

Ik ben Ernst Dirksen, een natuurfotograaf en trouwfotograaf uit de regio Nunspeet, Elburg, Doornspijk, Wezep, Harderwijk en Zwolle. Naast mijn specialisatie en passie voor natuurfotografie werk ik voor verschillende bedrijven en opdrachtgevers.

ALL-ROUND FOTOGRAAF

Inmiddels ben ik 15 jaar actief als professioneel fotograaf en heb ik 40 jaar ervaring in de fotografie. Naast mijn specialisatie en passie natuurfotografie maak ik reportages voor verschillende bedrijven en opdrachtgevers. Mijn stijl? Foto’s die met liefde zijn geschoten, met oog voor detail en de natuur.

Ik werk vanuit het principe dat je de beste resultaten krijgt door er de tijd voor te nemen, je onderwerp goed te kennen en het volledig uit te diepen. Geduld is dan ook cruciaal voor het perfecte plaatje.

biografie Ernst Dirksen
Ernst Dirksen Fotografie homepage - Ernst Dirksen 2

NATUURFOTOGRAFIE

Met de huidige technieken is het voor velen mogelijk om een goede natuurfoto te maken. Maar een topshot maak je niet zomaar. Om tot maximale resultaten te komen, zijn liefde en kennis van de natuur, beheersing van de techniek en creativiteit een must.

Natuurfotografie betekent voor mij erop uitgaan en genieten van de natuur. Ik wacht geduldig af tot ik de foto’s maak die passen bij mijn unieke aanpak en visie. Ik werk projectmatig zodat ik me volledig kan storten op het onderwerp. Om tot bijzonder beeldmateriaal te komen, zoek ik graag de grenzen op.

Ernst is niet alleen fotografisch gezien een vakman, maar vooral iemand die goed naar zijn klanten luistert en feilloos aanvoelt wat de bedoeling is.
Jerry & Iris, trouwreportage

We hebben een super mooie dag gehad! Ernst is een geweldige fotograaf met oog voor detail. Kortom; het was een gezellige, ontspannen dag. Super om hem erbij te hebben.

A.V. Essen, trouwreportage

Wij hebben Ernst gevraagd om een familiefotoshoot te maken. Zijn oog voor detail en natuur, waren voor ons doorslaggevend. En wij hebben een prachtig uur gehad. Het was een ongedwongen en gezellige sfeer en er was veel ruimte voor eigen inbreng.

Johan, Karin, Josse, Denise en Gerson , familieshoot

ERVARING

Mijn werk werd bekroond met nationale en internationale prijzen. Zo werd ik meerdere keren genoemd in National Geographic en Grasduinen/Roots. Ook behaalde ik de titel Argus fotograaf van het jaar en de finale van BBC Wildlife Photographer of the Year.

Daarbij heb ik als cameraman meegewerkt aan WILD, een bioscoopfilm over de Veluwe. Een prachtige ervaring en belevenis!

Natuurlijk deel ik deze ervaring graag met anderen. Ik organiseer regelmatig uitdagende workshops waarin iedereen zijn of haar fotografie-vaardigheden kan uitbreiden.

APPARATUUR EN WERKWIJZE

Een veelgehoorde reactie op mijn fotowerk is vaak: ‘Wauw, wat een gaaf moment heb je daar vastgelegd.’ En de vraag die daarna vaak volgt is: ‘Met welk cameramerk heb je dat beeld gemaakt?’ Mijn antwoord is dan dat het cameramerk niet zoveel uitmaakt. Er worden geen slechte camera’s gemaakt. Belangrijker is de persoon die door de zoeker of op het cameradisplay kijkt. Hij of zij is degene die het beeld creëert. Meer lezen over mijn apparatuur en werkwijze?

Apparatuur Ernst Dirksen Fotografie